Prei Champignonsoep

Prei-Champignonsoep2
Bereiding

Verhit wat vet in de bodem van je soeppan en bak de uitjes glazig.
Voeg de knoflook en de prei toe en laat voor ongeveer 3-4 minuten smoren zodat de prei wat zachter wordt.
Voeg de zoete aardappel en de komijn toe en laat even meebakken totdat je de komijn begint te ruiken.
Blus het geheel af met de 1 ½ liter water en roer even goed over de bodem om alle stukjes op te lossen.
Rits de blaadjes van de tijm en voeg deze samen met de selderij, zout en peper aan de soep toe.
Breng de soep aan de kook en laat het vervolgens een half uurtje op een laag pitje pruttelen totdat de zoete aardappel gaar is.
Bak ondertussen de plakjes champignon bruin in een koekenpan.
Pureer de soep zodra de aardappels gaar zijn en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
Voeg de champignons toe en laat deze nog 15 minuutjes mee pruttelen.
Serveer de soep eventueel met een scheut kokosmelk of room.

Ingrediënten

  • 1 ½ liter water
  • 2 grote preien, gewassen en in ringen
  • 1 grote zoete aardappel, in blokjes
  • 1 bakje champignons, in plakjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 4 tenen knoflook, geperst
  • Flinke hand verse selderij (ongeveer 40 gram)
  • 10 takjes verse tijm (of 1 el gedroogd)
  • 1-2 tl zout
  • 1 tl gemalen komijn
  • ⅛ tl verse peper
  • Kokosolie of vet om in te bakken
  • Optioneel; serveren met kokosmelk of room.
bron: eetpaleo.nl