Linzensoep

Schermafbeelding 2016-04-16 om 17.15.36

Bereiding
Snij de rode ui, de knoflook en de gember in niet al te grote stukken. Snij de wortel en de prei in ringen.

Fruit de rode ui, de knoflook en de gember totdat de ui glazig is. Voeg dan de wortel, de prei en de tomatenpuree toe en laat dit nog even doorwarmen.

Voeg daarna de garam masala, de linzen, de kerriepoeder en de kurkuma toe. Voeg tenslotte 1 liter water en 3 groentebouillonblokjes toe en laat het geheel 25 minuten zachtjes doorkoken.

Blender de soep met een staafmixer en voeg eventueel wat water toe als de soep te dik is. Voeg de kokosmelk toe.

Proef de soep en voeg eventueel nog wat peper en zout toe. Snij intussen de stukjes brood en bak ze in olijfolie.

Serveer de soep met de gehakte koriander en de stukjes brood.

Ingrediënten
200 gr rode linzen
100 gr tomatenpuree
1 middelgrote rode ui
2 teentjes knoflook
30 gr verse gehakte gember
1 eetlepel garam massala
1 grote wortel
1 prei
100 ml kokosmelk
1 theelepel kurkuma
1 theeplepel kerriepoeder
handvol verse koriander
peper en zout naar smaak