Salade met gegrilde kip

Schermafbeelding 2016-05-09 om 19.18.11

Bereiding
Maak een dressing door sinaasappelsap, citroensap, olie, azijn, mosterd, zout en peper bij elkaar te doen en door elkaar te roeren. Schep 4 eetlepels hiervan in een middelgrote kom en wrijf de kip ermee in. Dek het af en zet het 30 minuten in de koelkast.

Bak de kip totdat hij gaar is. Laat hem 5 minuten afkoelen op een snijplank en snijd hem in reepjes.

Snij de mango, paprika, tomaat, komkommer en ui en meng het met de rest van de dressing. Voeg de kipreepjes toe.

Ingrediënten
4 eetlepels sinaasappelsap
3 eetlepels versgeperst citroensap
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamico azijn
½ theelepel Dijonmosterd
¾ theelepel zout
⅛ theelepel zwarte peper
350 g kipfilet
1 mango, geschild, pit verwijderd, in dunne plakjes
2 tomaten zonder de zaadjes, in dunne partjes
½ komkommer in dunne schijfjes
1 rode paprika, in kleine stukken
½ rode ui, gesnipperd
200 g gemengde slablaadjes
2 lenteuitjes, in ringetjes