Roerbakschotel Zalm

Roerbakschotel-e1436211369767

Bereiding:
Was de appel, verwijder het klokhuis en snij in stukjes.

Schil de gember en snij ook in kleine stukjes.
Doe alle ingrediënten voor de woksaus in een blender en mix tot een egale saus.
Snij alle groenten in stukjes, snij de zalm in kleine blokjes en de bosuitjes in ringetjes.
Verwarm de wokpan en voeg de kokosolie toe.
Roerbak op hoog vuur de groenten 4 minuten.
Voeg zalm en woksaus toe en bak nog 2 a 3 minuten.
Verdeel de roerbakschotel over de borden en strooi er bosuitjes over.

Ingrediënten (voor 2 personen):
Voor de woksaus:
½ appel
3 tenen knoflook
een stuk verse gember ter grootte van een duim
½ kop tomatensaus (ongeveer 120 ml)
3 eetlepels rode wijnazijn
1 theelepel kurkuma
1 mespunt chilipoeder
vers gemalen zwarte peper naar smaak
1 theelepel fijn zeezout

Overige ingrediënten:
250 gram champignons
2 rode paprika’s
1 grote courgette
1 eetlepel kokosolie
2 moten wilde zalm
2 bosuitjes

bron: paleo-lifestyle.nl