Risotto met kip en broccoli

shutterstock_221634898

Bereiding
Snipper de ui en prei in ringetjes, de kip in reepjes, de broccoli in roosjes, steeltjes in plakjes. Snij de tomaten in stukjes.

Bak de kip in kokosolie of olijfolie rondom bruin. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Verhit in een andere pan kokosolie of olijfolie en fruit de ui totdat ie glazig is. Voeg rijst en saffraan toe en bak totdat alle korrels glanzen.

Verwarm intussen de bouillon. Schenk 1/3 van de bouillon bij de rijst en laat de risotto al roerend zachtjes koken tot het vocht is opgenomen. Voeg na 10 minuten de groente toe. Voeg steeds wat bouillon toe.

Ga zo door tot dat de rijst gaar is. Strooi de kaas erover.

Ingrediënten
250 gram kipfilet
1 ui
1 dunne prei
300 gram broccoli
2 tomaten
2 el kokosolie of olijfolie
300 gram risottorijst
1 mespuntje saffraan
750 cl water met 1 kippenbouillonblokje
geraspte belegen kaas