Kip Kerrie

kip kerrie

Bereiding 
Snij de kip in blokjes
Verhit de kokosolie in een hapjespan en voeg wat kruiden, bv garam masala, toe
Bak de kipblokjes in de kokosolie totdat ze lichtbruin zijn
Snij de ui en prei in ringen en de wortel in schijfjes en voeg dat toe aan de kip
Laat de kip, ui, prei en wortel zachtjes garen
Kook de sperziebonen totdat ze beetgaar zijn
Kook de rijst of quinoa volgens de instructies op de verpakking
Voeg knoflook en kerriepoeder toe aan de kip en laat dit heel even mee bakken
Schenk de kokosmelk, het water en het (verkruimelde) kippenbouillonblokje (Natur Compagnie) bij de kip, voeg eventueel meer water toe wanneer de saus te dik wordt of aanbakt
Laat even doorwarmen en breng op smaak met zeezout & peper
Garneer het gerecht eventueel met de cashewnoten en serveer het met quinoa of rijst

Ingrediënten (4 personen)

  • 400 gram kipfilet
  • kokosolie
  • 1 ui
  • 2 wortels (geschraapt/geschild)
  • 2 preien
  • 400 gram sperziebonen
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 eetlepel kerriepoeder (eventueel meer naar smaak)
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 kippenbouillonblokje + 200 ml water
  • zeezout/ zwarte peper naar smaak
  • quinoa of rijst 
  • optioneel: cashewnoten (ongebrand & ongezouten)

Bron: personalfoodcoaching.nl