Zuid Afrikaanse kip met honing en mosterd

zuid afrikaanse kip

Bereiding
Oven voorverwarmen op 190 C
Boter smelten in koekenpan. Als deze gesmolten is, honing, mosterd en kerriepoeder toevoegen.
Wrijf kipfilet in met zout.
Haal de kipfilet even door saus en leg in een beboterde ovenschaal. Giet de rest van de saus eroverheen.
Zet ongeveer 45 minuten in oven.
Kook de sperziebonen totdat ze beetgaar zijn, meng ze met knoflook en blokjes feta.
Kook rijst of quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Als je geen tijd hebt de schaal in de oven te zetten, kun je kipfilet ook gewoon bakken en laten stoven in saus. Je krijgt dan niet zo’n krokant korstje maar de smaak is enigszins hetzelfde.

Ingrediënten (6 personen)
3 kipfilets van ongeveer 250 gram
8 eetlepels honing
2 eetlepels mosterd
75 g boter
kerriepoeder
zout