Cursus Creatieve Expressie

Creatieve expressie; van schilderen tot boetseren, van aquarelleren tot houtskooltekeningen maken. Waar de nadruk op ligt in de cursus van 4 avonden of middagen die ik ga geven is het vrijuit laten stromen van je creativiteit, jouw unieke zelfexpressie.

De neiging om ‘iets moois’ te willen maken is vaak zo groot dat alle spontaniteit en inspiratie kunnen verdwijnen. Als kunstenares heb ik zelf ook geworsteld om mijn perfectionisme los te laten en meer intuïtief te gaan schilderen.

In de cursus zullen we oefeningen doen die het makkelijker maken om los te komen van wat er in je hoofd rond spookt, en er zal een sfeer gecreëerd worden waarin je helemaal jezelf kan zijn. Stap voor stap de controle loslaten en ervaren wat een bevrijding het is om helemaal in het moment te zijn. En dat gevoel neem je mee naar huis, verbeeld in wat er zomaar onder je handen ontstond.IMG_0469

Voor wie?
…je vindt het heel leuk om creatief bezig te zijn maar faalangst houd je tegen
…je zou het een uitdaging vinden om een andere kant van jezelf te ontdekken
…je wil je bewust worden van wie je werkelijk bent en wat je eigenlijk wil
…je wil gewoon lekker bezig zijn en open laten wat het je gaat brengen

Ieder mens is uniek en heeft weer andere behoeftes en verlangens.
Maar hoe vaak leven we daar niet overheen om uiteenlopende redenen? En hoe lastig kan het zijn om daar uiteindelijk nog mee in contact te komen?
En wat als faalangst je belemmert je mooie zelf te zijn?

Gelukkig zijn er verschillende manieren om ons te ‘uiten’, om letterlijk wat binnen is naar buiten te brengen en te helen. Het mooie van creatieve expressie is dat er iets tastbaars overblijft, wat in jou leeft wordt gezien!

In een kleine groep gaan we, ook zonder enige teken- of schilderervaring, op ontdekkingsreis naar onszelf. Elke keer een andere techniek en een ander thema.

Er zal veel in stilte gewerkt worden om deze innerlijke reis bewust te kunnen maken en op andere momenten maken we dankbaar gebruik van het groepsproces. Ik geef deze cursus vanuit mijn achtergrond als zijnsgericht psychotherapeut en mijn passie voor kunst.

Wanneer?                                                                                                       
N.n.b.

Kosten
€ 25,- per les inclusief koffie, thee en gebruikte materialen.

Inschrijven
Klik hier Minimaal 4, maximaal 8 deelnemers per cursus

Locatie
N.n.b.